onsdag 30 september 2009

Närvarande förälder


Att vara närvarande förälder är inte alltid så lätt. Hur många gånger har jag inte suttit och spelat ett spel med något av barnen och samtidigt suttit och tänkt på vad jag ska laga för mat eller vad jag ska göra på jobbet nästa dag! Ofta behöver det ju inte vara någon lång aktivitet för barnens skull de är ju mer än nöjda om de får vara med och baka, gå på picknick eller bara att man lyssnar närvarande på vad de har att berätta! Jag försöker ligga en stund hos dem innan de somnar och då brukar vi berätta om hur vår dag har varit.
Jag är också glad att vi har våra torsdagar då går båda barnen på simskola. Jag passar på att simma en stund och sedan badar vi tillsammans, sitter och pratar i bastun och fikar efteråt. Då känner jag mig närvarande och det är inget i vardagsbestyren som avbryter i alla fall!
Må så gott! Många kramar från Maria

tisdag 29 september 2009

Härliga höst





I morse fick jag skrapa bilrutan, när jag skjutsade sonen till skolan. Så kom den till sist, den första frostnatten. Jag gillar hösten det är så frisk och skön luft och det lägger sig ett lugn i tillvaron. Naturen går mot vila och det gör nog vi också. Vi sitter inne och myser, tänder ljus, dricker te och kanske läser en god bok.
Jag tog med mig kameran ut i morse och tog några bilder, utsikt från vår trädgård. Det blir nog en härligt solig dag i dag!
Kramar från Maria

måndag 28 september 2009

Må bra av det vackra




Att ha det vackert runtomkring mig är jätteviktigt för mig. Jag mår bra av att få vila ögonen på en vacker blomma, ett vackert ljus eller någon vacker sak. Gärna samtidigt som jag lyssnar på bra musik! Just nu njuter jag även att kunna vara ute bland alla vackra höstträd, det finns så mycket vackert i naturen bara man stannar upp och tittar!
Häromdagen köpte jag ljus, en tänkvärd sten och några vackra löv (ni läste rätt köpa löv!), men de går att forma som man vill ha dem....
Jag gjorde ett arrangemang till vardagsrummet som jag visar i dag!
Tack alla goa läsare för omtänksamma kommentarer! Kramar från Maria

söndag 27 september 2009

Ett hjärta till mamma



I går var jag på posten och hämtade mitt paket, som jag skickat efter från min favorit webb-butik Små ting. Där i var ett tyghjärta som jag ska ge till min mamma, som ligger på sjukhus. Jag tänkte att hon kunde hänga det vid sängen och tänka på oss, när hon får tråkigt eller känner sig ensam. Jag hittade en fin dikt också som jag tycker är så fin.

EN MOR
En mor finns med från början, som källan i ditt liv.
Med kärleksfulla blickar, hon följer varje kliv.
Sen livets första måltid har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg utan krav att få tillbaka.
Hon tas så lätt förgiven, som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad och sedd för den hon är.
I livets alla skeden förblir hon dock densamma...
Din alldeles unika
högt älskade mamma!
(författare: okänd, men lånad från Emilies hemsida)
Många kramar från Maria

torsdag 24 september 2009

Krans till dörren






Jag gillar ju att ha mina vänner hemma så därför vill ha en välkomnande entré.
I dag har fixat en krans till ytterdörren, det blev så fint! Det är så vackert med höstfärger så jag köpte även blockljus och vackra stenar så jag kan göra ett ljusfat till vardagsrummet, men det får i se en annan dag!
Må så gott och i dag har jag en lugnare dag!
Kramar från Maria

onsdag 23 september 2009

Mina finaste foton








Det är mycket nu......jobba, personalmöte, föräldramöte, körövning, simskola med barnen, sonens läxor, handla mat och hoppsan mina skor är för små säger dottern! Bra att det finns nätshopping även till skor! Jag vill ta hem en kompis i morgon säger sonen, javisst det går bra.....! Min mamma är på sjukhus och vill ha besök, självklart vill jag besöka henne! Fotografera till bloggen.....Nej jag hann inte det nu, men jag letar i mitt fotoalbum och visar några av mina allra vackraste foton!
I helgen ska jag bara vara hemma!!!!!!!!!!!
Många kramar från Maria

söndag 20 september 2009

Att må bra






Att må bra, det vill vi väl alla göra, helst jämt! Vad som får oss att må bra är ju individuellt, men de är viktigt att stanna upp och se de små guldkornen i vardagen tror jag. Idag tänkte jag skriva om vad jag mår bra av och vad som förgyller min dag!
* att vakna frisk, pigg och och utsövd
* en god frukost med nybryggt kaffe i lugn och ro
* sol, värme och vackert väder
* när mina nära och kära mår bra och trivs med livet
* när jag tror att jag har allergi mot kattungarna och upptäcker att det är en vanlig förkylning!
* när jag har gjort fint på min veranda
* när jag får vara hemma en söndag och mysa med min familj

Vad förgyller din dag?
Dagens bilder är från vår veranda må så gott! Många kramar från Maria

torsdag 17 september 2009

Körhelg





I morgon ska jag åka till Vadstena med kören och vara med på en körhelg. Vi ska börja med middag på fredagkvällen och sedan ska vi bo över på Vadstena folkhögskola. På lördagen är det olika kurser som vi har anmält oss till. Det ska bli jättekul att få sjunga som är ett av det roligaste jag vet och få umgås med mina körvänner. Det blir som en liten minisemester för mig! Dagens bilder kommer från Vadstena där jag tillbringar min helg!
Må så gott alla läsare!
Kramar från Maria

tisdag 15 september 2009

Tio sanningar


Fick just en utmaning av Anne-lee med bloggen Lantliv om att lämna ut 10 sanningar om mig själv, jag antar utmaningen!

* jag tar alltid hälften kaffe/hälften mjölk när jag dricker kaffe

* jag avskyr att åka karuseller, det känns som jag ska dö när jag plågar mig igenom det, för barnens skull!

* jag är prästdotter och uppväxt i en prästgård, men har min egen tro

* jag är morgonpigg och väldigt kvällstrött

* jag älskar kläder och gillar att shoppa, är storkund på H&M

* jag och "min" kör har sjungit i Globen, Sånger för livet med Kjell Lönnå

* jag har en städerska som kommer och städar 2 gånger/månad

* jag är galen i att trimma och har fått en handtrimmer av min man så jag kommer åt över allt...

* jag behöver vara ute minst 1 timme varje dag annars blir jag tokig!

* jag har köpt Sarah Dawn Finers nya cd och den spelar jag på högsta volym i bilen!


Ha det så bra alla läsare, stora kramar från Maria

söndag 13 september 2009

Vara med nära och kära


I dag ska vi vara hemma hela familjen, ha en "bara vara" dag. Jag älskar att vara hemma på helgerna pyssla, baka, vara ute i naturen och i trädgården , promenera med vänner och umgås med familjen. Förr var jag mer rastlös och ville åka till stan, åka på bio, bjuda in till fester ha många människor runt omkring mig. Nu är jag så nöjd med att träffa nära vänner, min familj och våra föräldrar. Att träffas lite mer spontant bara ta en fika eller gå ut och plocka svamp i hop. Barnen har ju sitt umgänge med sina kompisar. Det var lite söndagstankar från mig!
Kramar från Maria

lördag 12 september 2009

Alice och Tilda






Häromdagen köpte vi en matburk och några matskålar till våra kattungar som vi har hämtat i dag! De heter Alice och Tilda. Alice är grå och Tilda är svart. Vi tycker det är jätteroligt förstås, särskilt barnen vår 8-åriga son sitter bredvid dem även när de sover i sin korg! De är väldigt busiga och springer runt med sina leksaker, för att sedan somna tvärt! Nu har vi fullt upp med våra små kattungar och njuter av dem förstås!
Må så gott alla läsare och ha en skön dag i solen ( som visst gick i moln nu!)
Kramar från Maria

torsdag 10 september 2009

Höstfint i trädgården





Vilken underbar soldag vi har haft i dag! Jag njuter för fullt! Jag slutade kl 13 och har gjort höstfint i trädgården, planterat lite och trimmat. Jag fick dock ta en paus och skjutsa barnen till simskolan, men då passade jag på att simma så det var ju också skönt! I dag visar jag några bilder från vår hage och från trädgården.
Må så gott! Stor kram från Maria