fredag 30 oktober 2009

Att visa uppskattning





I dag har jag bakat Kladdmuffins i mina nya Green-gate formar. Barnen och jag tyckte de blev jättegoda och fina, när vi provsmakade dem. Jag ska ge bort dem till personalen på kortidsboendet som tar hand om min mamma nu. De är så rara och snälla och gör verkligen allt för att min mamma ska få det så bra som möjligt. Det är jag jätteglad för och för att de ska känna hur mycket jag värdesätter dem så bakade jag åt dem i dag.Det känns bra för mig att få ge och visa min uppskattning. Jag beundrar dem som orkar och kan ge så mycket av sig själva till sjuka och gamla.
Ha en skön helg!
Många kramar från Maria

torsdag 29 oktober 2009

Mina favoritlyktor




Jag älskar att tända ljus och mysa, särskilt denhär årstiden när det är mörkt på kvällarna. Det blir så lugnt och avslappnat när man tänder ljus och släcker ner. Jag har många ljuslyktor de flesta i zink eller vitt och jag köper även gärna nya, när jag hittar fina! Idag visar jag mina favoritlyktor som är köpta på Ikea och från webbshopen Små ting. I helgen tänder jag några extra ljus för mina nära och kära som inte finns här längre.
Ha en jätteskön helg!
Stor kram från Maria

tisdag 27 oktober 2009

Fruktskål




Nu har jag bestämt mig för vad jag ska ha i min skål, som jag köpte på Ikea förra veckan. Det får bli en fruktskål till köket! Både jag och barnen älskar frukt äpplen, clememtiner och bananer så det behövs en stor skål! Äpplena på bilden är vinterfrukt från mina föräldrars trädgård, det är en väldigt god sort hårda och saftiga, mums!
Må så gott alla läsare nu ska vara ledig i fem dagar och ha höstlov tillsammans med barnen, jätteskönt! Vi ska umgås med kompisar och bara mysa!
Många kramar från Maria

söndag 25 oktober 2009

På upptäcksfärd





I går hade vi höströj i mina föräldrars trädgård. Efter en stund tog jag och barnen en paus från gräsklippning, lövräfsning och buskklippning och gick på upptäcksfärd i stället. Det var alldeles lugnt och stilla och sjön låg som en spegel framför oss. Det var sååå vackert! Vi gick runt i deras hage och tittade på svampar, vackra löv och barnen letade efter en röksvamp de sett en annan gång, men den var inte kvar. Det är skönt att gå på upptäcksfärd nu har vi energi för hela veckan både barnen och jag.
Ha det så bra i veckan alla som ska jobba och alla som kanske ska ha lite höstlov!
Många kramar från Maria

lördag 24 oktober 2009

Väggord och lite annat smått och gott













Jag har hittat en ny favorit! En webb-shop som heter Stilero. Ni kanske har varit inne där tidigare, men för mig är den ny. Jag vill ha väggord till köket och det var jag när jag sökte på det som jag kom dit! Det fanns mycket zink, vitt och lite Maileg och jul! Jag visar några bilder lånade från dem i dag bl.a bokstäver, en sten, en fin trådkorg, en söt Maileg mus ja resten ser ni ju, bilderna talar för sig själva! Kika gärna in i butiken också, http://www.stilero.se/. Det finns sååå mycket fint!
Ha det så bra!
Kramar från Maria

fredag 23 oktober 2009

Fredagkväll



Nu är vi äntligen hemma och har en skön och lugn fredagkväll framför oss! Vi har inget planerat i helgen utan ska bara göra det som faller oss in. Det är skönt att inte vara så uppbokad utan kunna vara spontan. Så vi får se vad helgen har att erbjuda! Dagens bilder är från vår hage (inte fotade i dag).
Ha det så jättebra i helgen och tack för alla goa kommentarer!
Många kramar från Maria

torsdag 22 oktober 2009

Ikea shopping





Häromkvällen var jag och några jobbarkompisar på Ikea. Det är alltid kul att träffas utanför jobbet också! På Ikea var det uppladdat och klart för julhandel! Jag köpte faktiskt julklappspapper, röda blockljus, en jättefin skål med hjärtan på och en liten kanna i vit plåt. Jag fick lite julstämning när jag gick där bland alla ljusstakar, servetter och doftljus! Jag visar lite av det jag köpte här på bloggen i dag.
Ha det så bra!
Många kramar från Maria

onsdag 21 oktober 2009

En lugn morgon



I dag börjar jag jobba lite senare och det är så skönt. Att få ta det lite lugnt på morgonen det är något jag värdesätter jättemycket! Få sitta och äta frukost i lugn och ro, dricka kaffe, tända ljus och lyssna med en pratglad 5-årig dotter som sitter och ritar vid köksbordet. Att få en lugn start på dagen det är livskvalité för mig.
Må så jättegott!
Kram från Maria

måndag 19 oktober 2009

Djur ger glädje till barnen



I dag skriver jag om våra kattungar Alice och Tilda, som ger oss så mycket glädje. De är så tillgivna och gosiga och ligger ofta i barnens knä, när de ser på tv. De gillar också att busa och leka och älskar när barnen har gjort någon ny leksak åt dem. Jag tror det är nyttigt för barn att få känna ansvar och ta hand om ett djur och att även lära sig att vara försiktig och känna av, vad djuret vill. Det är ju även ett sällskap det finns ju alltid någon att leka och gosa med!
Ha en bra dag!
Många kramar från Maria

lördag 17 oktober 2009

Min järnkrans




Jag köpte en järnkrans i blomsteraffären i går. I dag har jag klätt den med granbarr, band och kottar. Den blev lite mycket jul, men det kanske beror på att jag börjar längta till advent, jul, pyssel och massor av mys! Jag kan ju göra om den när jag vill och anpassa efter olika årstider och traditioner, så den får ni säkert se fler gånger här på bloggen!
Ha det så jättebra alla läsare och sköt om er!
Stora kramar från Maria

fredag 16 oktober 2009

Jag finns kvar



Det har varit mycket denhär veckan helst med min sjuka mamma, ett steg framåt och två bakåt känns det som. Därför har jag inte hunnit blogga så mycket som jag skulle vilja.
Jag tittade i alla fall in i min favorit blomsteraffär i dag! Där köpte jag en jättefins järnkrans med ett hjärta i som jag kan klä med granris eller något annat pynt. Den visar jag bilder på en annan dag! I dag visar jag några vackra blomarrangemang från blomsteraffären.
Må så gott alla!
Kramar från Maria

tisdag 13 oktober 2009

Att vara människa




I går fick jag ett nytt paket från min hemliga bokvän i pocket & pyssel. Jag fick en tänkvärd bok som heter, Det är ingen fara du är människa av Annika Borg. I stora drag handlar den om att vi får vara precis som vi är, vi hehöver inte tindra mot världen varje dag och alltid vara på topp. Vi får även känna oss trötta, arga, ledsna, besvikna och det är ok. Vi är inga robotar utan människor med många olika känslor. Vi behöver inte ha så höga krav på oss själva och våra liv utan mer acceptera det som är och vara tacksamma och glada för allt vi har. Det är en tänkvärd bok, som gav mig en skön lässtund tillsammans med en varm kopp te!
Må så gott alla läsare!
Stora kramar från Maria