tisdag 9 februari 2010

Snart kalas

I dag slutade jag tidigt och dottern, hennes kompis och jag bakar till hennes 6-årsdag, nästa helg. Jag tycker hon ska få välja vad hon vill bjuda på när det är barnkalas så det blir chokladbollar, sockerkaka, glass, maränger och så brukar jag göra köttbullar och korv på grillspett så det blir lite mat i magen också! Det är avkopplande att baka, lugnt och skönt och luktar och smakar gott!
Så jag har haft en skön eftermiddag!
Dagens bild på bullar kommer från ett marknadsstånd på Liseberg.
Må så gott alla läsare och jag svarar på era goa kommentarer så gott jag hinner!
Kramar från Maria

19 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Vilken toppen mamma du är! Ha en skön kväll, kram Eva.

Huset vid ån sa...

Mums, Vad gott det såg ut! Lycka till! Tisdagskramar Therese

Sköna o Gröna Ting sa...

Mmmm.., dom kanelisarna såg minsann smarriga ut Maria.., synd att man skall behöva ta sig till Liseberg för att få snaska på en:)
Men.., jag har muffins pågång i ugnen så jag får ta en sådan till kaffet istället.., och det kan jag väl stå ut med det oxå:)))!!!

Ha en skön kväll....
Kram kram
Marianne

STENLYCKA sa...

Det blir säkert ett underbart 6-årskalas. Gott låter det också.
Jag är väl inte så förtjust i att baka men gör det ändå, för jag tycker det blir så mycket godare och billigare än att köpa.
Ha en bra kväll.
Jag skall kolla in Bygglov på TV.
Kram

Grodmamman sa...

Här hade vi kakkalas för dotter när hon fyllde 6 år. Hon fick själv bestämma vilka sorter hon ville bjuda på. Låter det bekant?!?:)
Kram

Bea sa...

Så mycket gott du planerar för kalaset och det uppskattar säkert barnen. Visst är det en speciell känsla med doften av nybakat och dessutom att få bjuda familjen på varma bullar.
Kram /Bea

Älskade pion sa...

Åhhh,vad härligt att baka bullar,mums.Härligt att få vara med själv och bestämma vad man vill ha på sitt kalas. ha en riktigt skön kväll goa vännen. ;) kram Ulrika

Livet på Vestergård sa...

Vad roligt för dottern och hennes kompis att de fick vara med och baka till kalaset. Det blir en hel del gott ser jag:)
Ha det bra! Kram Kicki

Domus Dulcis Domus sa...

Låter som ett bra barnkalaskoncept! Här känns det ibland som om det ska bräckas varandra i kalasande. Sonen är bjuden på två!! bowlingkalas på lördag, ja och vad tror du han vill ha för kalas när han fyller 7 år? Jag har dock sagt det att storebror fick ha ett bowlingkalas och det var när han fyllde 9 år så han får nog lugnt vänta. Lycka till med ert kalas. Kram Ulrika

Nilla Q sa...

Låter som om det kommer bli ett kalas med mycket gott!

Kram Pernilla

Livet på Berget sa...

Mmmmmm så gott det lät! Vad fint att hon får välja fika.
Ha de gott!
Kram
/Sara

VITA NYANSER sa...

Åh, så härligt!!! Nybakt med god doft och härlig fika!!! Låter så mysigt!

Kram L_L

Helen sa...

Hej!
Vilka underbara bullar, det vattnas i munnen. Visst är det kul att blogga, man får som nya vänner och en massa inspiration. Kul att du hittade till mig.
Kram/Helen

LOTTAS HOME sa...

Visst är det mysigt att baka tillsammans! Hoppas att det blir ett lyckat kalas. Ha en skön vecka!
Kram Lotta

Stjärnor & Champagne sa...

Tack goa du för dom orden, vad glad jag blir. Har ni bakat dessa bullar? Gud så goda dom ser ut...Visst är det skönt att baka, man får lite annat att tänka på eller att inte tänka alls ibland kan jag känna.
Kram till dig/ Anne

Birgitta sa...

Hej! Nu har jag läst ifatt hos dej. Man hinner inte runt till alla jämt. Men jag tittar in då och då och ibland kommenterar jag och ibland inte. Jag skulle också behöva ha en bakdag. Det är tomt i frysen. Fast jag kommer att baka semlor till nästa tisdag då det är fettisdagen. Maken vill ha hetvägg, men jag föredrar att äta den på vanligt vis. Fast just nu är jag inne i en period när jag vill vara i vävstugan varje dag. Vet inte hur det kommer att gå med ryggen när jag ska börja på trasmattan nu. Fast på torsdag har jag tid hos sjukgymnasten. Hoppas hon har något vettigt att säja.
Ha det så gott och hoppas kalaset blir trevligt.
Kramisar Birgitta

mitt skärgårdsliv sa...

Här brukar även barnen få välja nåt vi bakar till kalasen! Snart har vi sju års kalas så vi får börja planera vad vi ska baka :) Så mycket gott gott din dotter valt till sitt kalas :) Ha en trevlig onsdag!

Lotta-livets väv sa...

Hej!
vad kul att du vill vara med i vår utlottning...en lott finns avsatt för dig....
Det ser väldigt smarrigt ut med nybakade bullar....även om dessa är från Liseberg. Kan gott tro att det doftar ljuvligt hemma hos dig.....Har inte bakat sedan innan jul...men så är vi inte så stora konsumenter av vare sig bullar eller kakor....*ler* När barnen bodde hemma hos oss var det självklart annorlunda.

Njut av att du kunnat sluta tidigt och hinna lite på eftermiddagen.
Kramar
/Lotta

Norregård sa...

Låter som Ni haft en underbar eftermiddag!! Tänk vad vi är lyckligt lottade;o)
Ha det bäst!!

Kram Kram Malin