söndag 15 juli 2012

Vädertankar

Nu är det semester och vart man än kommer, så pratas det om vädret. Jag blir också påverkad av vädret, men jag försöker att anpassa mina aktiviteter efter vädret som är. Nu har vi inte haft sol och värme på länge och det har inte varit aktuellt att åka till stranden. Jag sörjer inte det, utan hittar på andra saker som jag gillar. Jag har plockat bär, bakat, bjudit hem gäster och själv varit bortbjuden. Jag har även motionerat mycket både långpromenader och jogging. Min son har börjat följa med på cykeln när jag joggar, det är trevligt! Det enda väder som jag ogillar är hällregn, för då kan jag inte vara ute som jag vill och då känner jag mig låst. Som tur är har vi inte haft många sådana dagar utan det har mest varit skurar. Nu ska vi ta en tur till Blekinge med husbilen, det ska ska visst bli både regn, blåst och kanske lite sol. Jag tycker det ska bli roligt att komma i väg oavsett väder, det ska bli mysigt att få komma till havet en stund och besöka Kivik, där ska det vara fint har jag hört:) Dagens bilder är från Harstena, där finns det en näckrosdamm med röda näckrosor.
Må så gott!
Kramar från Maria

14 kommentarer:

Grodmamman sa...

Det är väl så att man aldrig är riktigt nöjd. Jag hittar alltid på något oavsett väder, men idag är jag lite less då det är runt 20 grader varmt och sol och jätte blåsigt. Hade det inte blåst hade det varit riktigt skönt. Fast det regnar ju inte!:)
Ha en skön tripp till Blekinge nu!
Kram

Lyckans lilla hus sa...

Härligt att höra din positiva inställning till vädret! Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det kan bli bra ändå ;). Ha det fint! //Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra inställning, strunta i vädret och göra det man tänkt är ju helt rätt. Blekinge med husbil låter roligt, ha det gott där nere.
Kramar
AnnaMaria

Vårt röda hus sa...

Om man har rätt inställning till vädret, som du, är det mycket lättare att leva! Jag tror att vi får en fantastisk skön sommar nu när juli går in i andra halvan:)

Ha det så skönt!
Kram Eva-Mari

Hanna sa...

Men vilka underbara vackra saommarbilder. Har nog inte sett något finare.
kram
Hanna

Livet på Vestergård sa...

Vädret kan man inte påverka, man får helt enkelt hitta på roliga saker i alla fall under semestern. Ni har ju en rolig sak på gång ser jag. Någon gång ska vi nog testa på husbil också :)Ha en fin resa! Kram Kicki

A House With A View sa...

Låter som du har en riktigt bra inställning, det gäller att göra det bästa av situationen och att vara ledig och "bara vara" är bara sååååååå hääärligt!!! Och ditt recept i förra inlägget måsta jag göra, mums!!!

Kraaaaaaaaam aka

Min plats i solen sa...

Du har så rätt vännen, livet blir ju vad man gör det till och det blir bra mycket roligare om man försöker se möjligheterna istället för problemen. Själv gillar jag variationen av både soliga och regniga dagar och som du säger så är det ju bara att anpassa aktiviteterna efter vädret.

Ha det nu så bra på er tur till Blekinge och självklart ska ni ta en sväng ner här till Skåne och besöka Kivik. Det är fint där. Jag tror du kommer att tycka om det. :)

Ha det så gott och ta hand om varandra.

Kram Lotta

LOTTAS HOME sa...

Härliga bilder och en go inställning du har, gillas.
Vi har just seglat 1 vecka i växlande väder, men mysigt har vi haft.
Nu tvättar jag och plockar bär.
Kivik är ett riktigt smultronställe, hoppas ni får mysigt.
Kram Lotta

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Vad gäller väder och vind så tycker jag precis som du, bara att gilla läget!

Menar du att det är röda näckrosor bland vassen du visar på bilden, det är ju sjuuuukt mycket röda näckrosor. Så himla fint!

Ja, som jag skrev förut.
Kivik är oslagbart, vi var efter hela Österlen för 2 år sedan, nästa sommar blir det igen. Jag lovar dig att du inte kommer att bli besviken.
Det är underbart!
Ha kontanter i plånboken, för det är loppis PRECIS ÖVERALLT!!
Önskar dig en underbart skön Skåne resa.

Varm kram
Linda

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Vill bara titta in och säga hej och må så gott. Jag har inte hunnit med att titta in till dig på ett tag. Jag har ju semester och är inne på min andra vecka och det är så mycket som skall hinnas med under dessa lediga veckor så bloggen har fått stå tillbaka.
Önskar dig en riktig skön fortsättning på sommaren!
Kram Raina

Lyckoslanten sa...

Bra skrivet! Man slösar mycket energi på irritation om vädret. Ibland kan jag känna att det är skönt med svala dagar. Sol kan stressa en också. Det finns massor att aktivera sig med, men frysa vill man ju inte och förstås, hällregn är inte så trevligt när man gör saker utomhus.
Ha det så trevligt! ♥

mitt liv som jag sa...

Fina bilder! Det låter väldigt klokt av dig. Jag försöker att inte heller låta vädret påverka mig alltför mycket, men jag skulle vilja ha lite sol för energins skull :). Fast precis som du säger så kan man ju faktiskt göra mycket trots att det inte är sol. Jag tror aldrig vi har använt regnkläderna så mycket som nu, har man dem på sig så går det ju faktiskt att vara ute och ha roligt även om det kommer lite regn :). Ha det nu fortsatt riktigt bra! Kramar Jennifer

Vita små hjärtan sa...

Ja man får se det positiva med det knepiga växlande vädret...
Ha det gott vännen...
Kram Agnetha