måndag 6 augusti 2012

En god och enkel dessert


I går kväll hade jag några tjejkompisar här på lite mat. Vi kunde sitta på altanen hela kvällen utan att sätta på värmen, det är helt fantastiskt:) Vi hade lika trevligt som alltid på våra träffar, pratade och skrattade hela kvällen. Jag har länge letat efter en enkel och lite nyttig dessert  och nu hittade jag ett recept på bloggen Helena mitt i smeten. Det var en  yoghurtmousse, som visade sig vara väldigt god:) Jag delar med mig av receptet här i dag.

 Yoghurtmousse med rårörda bär 4 personer 
1 äggvita
2 msk florsocker
finrivet skal av lime
1 vaniljstång
2 1/2 dl grekisk yoghurt
1 msk strösocker
150 g jordgubbar
150 g hallon eller blåbär (efter tycke och smak)
 Vispa äggvitan fluffig och tillsätt florsockret, vispa till skum. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa yoghurt, vaniljfrön och hälften av limeskalen, vänd ner äggviteskummet i yoghurten. Skeda upp i formar eller glas och ställ in i kylen.
Blanda strösocker, resten av limeskalen med bären och toppa moussen med. Jag tog bara några jordgubbar som dekoration, men det gör man som man vill. Lite citron meliss kan nog också vara fint som pynt:)
Må så gott alla läsare! 
Kramar från Maria

13 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så gott det ser ut. Såg att du skrev om LCHF i förra inlägget. Det är verkligen många som börjat med den dieten och tycker att det är bra, men jag har också hört om såna som precis som du har känt sig yra, orkeslösa och inte kunnat tänka klart. Själv håller jag ingen diet, men nu borde jag börja röra mer på mig så att kläderna börjar passa bättre :)
Kram Kicki

Jenny sa...

Hej Maria!
Vad mysigt med tjejkväll:)

Desserten låter jättegod, tack för receptet!

Ha en bra vecka!

Kraam Jenny

Lyckans lilla hus sa...

Låter smaskigt - in i min receptbok direkt :). Vilken mysig kväll! Inte alltför många ljumna kvällar som man har suttit ute denna sommar, men det är ju lite kvar...jag tror, och hoppas, på en riktigt fin sensommar/höst! Kram Marie

Hanna sa...

Så mumsigt det ser ut.
Kram
Hanna

mitt liv som jag sa...

Så mysigt med en tjejkväll! Och vad roligt att hitta goda godsaker som inte är allt för onyttiga :). Tack för att du delar med dig av receptet, det såg väldigt gott ut. Ha det så bra! Kram Jennifer

VillaKarlslund sa...

Ser smaskens ut:)
Ska provas:))
Härligt med tjejkväll:)

Ha det bäst;)
Kraaam Tina

A House With A View sa...

Mmmmm ser supergott ut, tack för receptet!!! Och vad roligt med tjejkväll!! Ljumma kvällar är man ju knappast van vid denna sommar, vilken tur ni hade:))

Kraaaaaaaaaam aka

Solstrimmor sa...

Verkar jättegod och inte alltför mäktig! Tack för receptet!

Kram och ha det bra.
Eva-Mari

Älskade pion sa...

Mums,vad gott det där såg ut.Ha en skön dag.Kram Ulrika

Lotta sa...

Den får jag testa, verkar jättegod!
Kram

Systrarna Hjertén sa...

Ser smarrigt ut! Läst att LCHF inte var något för dig, jag håller med. Provade förra året och problemet var att jag inte hade någon ork/kraft när jag skulle träna, benen bar mig knappt! Nu försöker jag att hålla mig mer åt GI, då jag inte mår bra när jag vräker i mig kolhydrater heller. Lagom är bäst, heter det visst!

Mvh
Frida

Kicki sa...

Låter väldigt gott, får nog prova. Kul att hitta till Din blogg. Kommer gärna hit igen//Kicki

Frida sa...

Ser underbart gott ut! Ska absolut testat :) Tack för tipset!!

Hoppas du har en härlig helg!