fredag 4 januari 2013

Mitt liv hemma på landet


Nu har vi haft några lediga dagar då vi bara varit hemma. Det är inte så bara....:) Vi bor ju som ni vet i ett hus på landet med 5 km till affärer, skola och jobb.
Hemma hos oss är det lugnt och tyst och vi har nära till djur och natur. När jag öppnar ytterdörren hör jag fågelkvitter, ser många fåglar kring fågelmaten, i morse hade vi en ekorre skuttandes på baksidan och vi har en hage bakom huset där vi har picknick, eller bara går omkring och myser. Vi lever ett riktigt lantliv förutom att vi inte har några egna bondgårdsdjur, det fixar grannarna åt oss:)
När vi har hemmadagar  samlar jag energi, får tid till eftertanke, reflekterar över mitt liv och tänker på framtiden. Det känns viktigt för mig att stanna upp i bland, för att må bra och få livet att gå i hop. Det är ju inte så att vi bara går här själva i vår lilla bubbla, barnen är med kompisar och jag åker lite fram och tillbaka till stan och fixar med olika saker, men nu har jag fått den tid jag behöver hemma och det är jag glad och tacksam över!
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

13 kommentarer:

A House With A View sa...

Hääärliga varma foton från dig! Låter som du och familjen har det riktigt bra!! Jag har en helg ledig (efter två veckors semester) och sedan är det jobb som gäller igen:))

Stöööörsta kraaaaamen aka

Fröken Tindra sa...

Ja, visst är det härligt att vara ledig hemma så att säga?! Jag njuter för fullt. Snart är det in i rutinerna igen...
Ha en skön helg!
Kram!

Tiger sa...

Visst är det skönt att bo på landet! Man följer naturens årstider på ett annat sätt och kan njuta av lugnet och naturen. I kväll såg vi ett rådjur som åt fågelfrö vid fågelmaten utanför köksfönstret. :-)

Håller med dig helt att man behöver vara hemma och ledig ibland. Nu har jag varit ledig sedan den 21/12 och på måndag är det dags att jobba igen. Tänk att ett par veckor går så fort... och att man kan bli så trött när man är ledig... ;-)

Trevlig trettonhelg!
Elisabet

Grodmamman sa...

Härliga bilder!:)
Är nog tyvärr ingen människa som vill bo på landet, men jag är gärna ute i naturen och hälsar på!:)
Låter som sköna dagar.
Kram

Härliga Livet sa...

Låter väldigt mysigt.Vi bor oxå utanför stan men på en liten ort.
Men skogen ligger endå nästan utanför min dörr.
Önskar dig en härlig helg.
Kram Pernilla

Vårt röda hus sa...

Ditt underbara boende överensstämmer med mitt, bara det att jag har över en mil till affären! Inget som gör något bara man planerar sin stadsbesök. Det jag kan sakna är spontanbesök till bio, restaurang och andra evenemang när lusten faller på. Jag njuter av livet på landet, tids nog kanske man hamnar i stan, vem vet?

Ha en skön trettonhelg!
Kram Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Precis så skulle jag vilja bo, med rådjuren som närmaste granne. Det var nära i sommar, men maken ångrade sig och ville inte flytta.
Lyckost, det är du det.
Kramar
AnnaMaria

millandante sa...

Vad härligt det låter Maria! Som en skön balans i livet:) Tid för eftertanke är viktigt för mig också, det är ur den kreativiteten föds:)

Varm kram

Fröken Kråknäs sa...

Det är skönt att få hemmatid ibland. Vi har 10 km till närmaste ort med affärer och kommunal service och jag känner tydligt igen den bild du beskriver.

När barnen var yngre blev det mycket körande men med bilburna barn har det lugnat ner sig och när man är hemma kan man verkligen få vara hemma.

Den stora vinsten med att bo så här är att man har naturen utanför husknuten och den stora förlusten är den absoluta närheten till bio, caféer och olika aktiviteter.

Må så gott!
Kram Katarina

STENLYCKA sa...

Åh så härligt du bor som barn bodde jag på landet det var härligt.
Önskar dig en fin Trettondedagsafton!
Kram Raina

Syster vit sa...

Känner som du, det är viktig och nödvändigt med egentid och att varva ner då och då.
Kram Liselott

LyckligaPraliner sa...

Ja det där var ju i stort sett en beskrivning av mig och hur jag bor :) Vi har en mil in till affärer och arbete. Längre ifrån ville vi helst inte ha det. Och vi hade tur.

Kram Ann-Louise

Min plats i solen sa...

Jag sitter här och ler när jag läser ditt inlägg Maria. Jag känner igen mig. Vi bor ju också på landet och jag skulle inte vilja bo någon annanstans. Här andas jag i rätt takt och min själ ler och dansar. Hemma är på landet för mig.♥

Ta hand om dig och ha en fortsatt fin helg.

Kram Lotta