lördag 4 maj 2013

Vårfint i trädgårdenVad härligt att det äntligen kom lite sol och värme. Nu blir jag sugen på att fixa och göra fint i trädgården. Vi har börjar att ställa fram trädgårdsmöblerna och planterat lite i krukor så nu väntar jag bara på varmare nätter så jag kan plantera mer:)


Min man och jag fyller snart 40 år och då tänker vi ha fest så då är det extra kul att göra fint i trädgården. Min granne är en riktig trädgårdsfixare och hon kom på att hon kunde gräva en ny rabatt till mig som födelsedagspresent:) Det var väl en bra present! 


I dag kommer min bästa vän hit, vi ska planera vår midsommar, som vi tänker fira i Dalarna i år igen:) Vi har ingenstans att bo så det ska vi kika på i dag!
Ha det gott alla fina läsare och tack för alla fina kommentarer! 
Vi börjar smälta beskedet om vår dotter och trots allt är hon ju samma tjej som tidigare:)
Kramar från Maria12 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vilken bra 40-års present!:)
Jag borde fixa till våra utekrukor, men tiden och orken har inte funnits riktigt.
Klart er dotter är samma tjej och lika älskad fortfarande! Hoppas nu att hon kan få hjälp med det hon behöver hjälp med också.
Kramar

Anonym sa...

Hej har följt din blogg ett tag men aldrig kommenterat.
Jobbar på ett korttids där vi har ungdomar med neuropsykiska funktionsnedsättningar. (vilket ord :-) ) Viktigt är att ni stukturerar upp hennes dag/vecka så hon vet vad som händer och hinner förbereda sig mentalt. Göra ett schema är inte dumt, de har ju även vi i vår almanacka. Må så gott och allt brukar lösa sig till slut. / Åsa

Livet på Vestergård sa...

Först nu såg jag inlägget om er dotter. Jag kan förstå att man får diagnosen med blandade känslor. Precis som du skriver så är ju HON samma tjej som tidigare men nu får ni ( och andra) säkert bättre förståelse för varför hon reagerar som hon gör och vad som behövs för att allt ska bli på bästa sätt för henne.♥
Vilka fina trädgårdsmöbler ni har, och bästa tänkbara presenten är ju att få en ny rabatt :)
Kram Kicki

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En rabatt var en alldeles toppenbra present, ska komma ihåg den idén. Midsommar i Dalarna kommer bli mysigt, vi åker till västkusten ibland.
Kramar
AnnaMaria

Helén i Vilrummet sa...

Vilken toppen födelsedagspresent! Hoppas in hittar bra boende i Dalarna.

Kram Helen

Lissboden sa...

Hej Maria!
Så fint du gör i trädgården:) härligt att det äntligen börjar bli lite varmsre.
Kul att ni också ska fira midsommar i Dalarna, det finns inget bättre ställe, tycker jag.
Vi är och njuter av värme och sol på Mallis:)
Ha det gott!
Kram/Maria

Smultron på ett strå sa...

Vilken superbra present, att få ett land uppgrävt! Det hade jag också velat ha! Har mycket idéer men för lite ork och tid. Läste inlägget om din dotter nu. Jag är säker på att det kommer ordna sej jättebra nu när ni vet och kan agera på kunskap. Förstår också om du har blandade känslor inför allt, men det kommer säkert att reda upp sej. Tänker på dej! //kram maria

Älskade pion sa...

Det var väll en underbar present att få en rabatt fixad,sånt gillar jag.Läste ditt förra inlägg,man har ju funderat lite på vad som oroat dig,men nu vet jag.Vilken förståndig tjej du har tycker jag som tar allt så lätt.Hon är ju er goa tjej fast hon har fått en diagnos.Hoppas att ni får mycket stöd och mer förståelse från skolan nu då,så att hon verkligen får den hjälp hon behöver.Kram på er allihop!!!!Ulrika

Edith och jag sa...

Vilken toppenbra present! Det hade jag uppskattat även om jag själv också gillar att fixa i trädgården.Och visst är det härligt att få vårfixa :)
Kram Maria

Dagar av lycka sa...

Låter mysigt med midsommar i Dalarna! Vi har överhuvudtaget inte kommit så långt i vår planering än. Brukar ofta jobba på midsommar men i år hoppas jag på att vara ledig (har inte fått sommarschemat är)

Härliga trädgårdsbilder!

Kram Anna

mitt liv som jag sa...

Så fint du fixat! Äntligen börjar vi få lite värme här också men jag har inte hunnit med att fixa några blommor än.

Vilken perfekt present!

En midsommar i dalarna kan ju aldrig bli fel ;). hoppas att ni hittar något mysigt boende.

Må så gott! Kram Jennifer

Min plats i solen sa...

Vilken fantastisk present att få och vilken fantastisk granne! :) Och det finns ingen vackrare gåva att ge än av sin egen tid. Det mest värdefulla vi har. Det är gott att ha goda vänner.♥

Vad roligt att planera midsommar i Dalarna tillsammans. Jag hoppas att allt har löst sig med boende för er. Mysigt att ha roligheter att längta till. :)

Och du, jag kan varmt rekommendera 40. Efter 6 månader som 40 kan jag bara ge tummen upp. :)

Stor kram
Lotta