lördag 27 juli 2013

Vår nya familjemedlem


Häromdagen ringde en kompis till Ida och undrade om vi ville ha hennes kanin Gosan. Hon kände att hon hade tröttnat lite och så är båda hennes föräldrar allergiska mot kaniner. Vi funderade inte särskilt länge, Ida har länge velat ha en kanin och nu fick ju både kanin, bur och alla tillbehör i ett paket.



Nu har vi fullt upp på dagarna att sitta inne i hagen och lära känna Gosan, leka med henne och se till allt är bra. Barnen tycker att det är jätteroligt, fast Isak tycker att vår katt Anton är mer hans nu och kaninen är Idas.


Det är roligt för barnen att få växa upp med djur och samtidigt nyttigt att få ta ansvar. Det är ju lite pyssel med djur och de behöver ju skötsel och omvårdnad:)  Jag tror nog vår nya familjemedlem kommer att trivas hos oss på landet:)
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria 


16 kommentarer:

Smultron på ett strå sa...

Så fin! Vilken glädje för barnen att ha husdjur, tror det otroligt viktigt! //kram maria

Bara Sara sa...

Mysigt!! Ett första husdjur - massor av både kärlek men också ansvar!

Grodmamman sa...

Vilken söting!:)
Kram

Felix sa...

Vilken glädje att få ett eget husdjur! Jag växte själv upp med egna husdjur. Det började med en hamster, sedan blev det en kanin och en hund, var även fodervärd åt en häst en sommar... Visst är det nyttigt att lära sig att ta ansvar för en annan individ. Som vuxen har vi haft två katter, så jag har levt med husdjur i mer än 40 år... Är övertygad om att kaninen får det toppenbra på landet hos er! Lycka till!

Sommarhälsningar
Elisabet

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad roligt med er nya familjemedlem. Vi har ju också en liten kanin här hemma som numera springer runt runt i sin utebur, vill inte in på kvällarna och vi jagar honom som sjutton ibland. Men oftast går det att locka med en färsk äppelkvist

Kram Teres

Husbilen Tuzzen sa...

Å vad mysigt med en kanin. Och visst är det bra för barnen att ta hand om någon annan med allt ansvar och så, dom växer med uppgiften. Söt är Gosan också.

Kram Helén

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så söt Gosan är, jättefin färg på pälsen. Barn och djur passar ihop, Gosan har fått det bra.
Kramar
AnnaMaria

Kärrans blogg sa...

Vad mysigt med en liten kanin!
/Kerstin

Livet på Vestergård sa...

Så söt er nya familjemedlem är :) Härligt när barnen kan ha husdjur. Kram Kicki

Min plats i solen sa...

Vilken söt ny familjemedlem och vad mysigt att få gosa med en kanin. Och så viktigt att få lära sig att ta ansvar för någon annan. Att veta att någon är beroende av att man ger dem mat, vatten, gör rent i deras bur och ger dem mycket kärlek. Och så mycket man får tillbaka. Jag förstår att dottern är lycklig.

Mys och ha det så gott i sommaren!

Kram Lotta

Maria O. sa...

Men vilken sötnos! Ser alldeles underbart mjuk och gosig ut. Hoppas att den ska trivas hos er och ni med er nya familjemedlem.
Kram Maria

Galenskap och lite allvar sa...

Gullig som bara den! Tror att den kommer få det riktigt bra! Vilken fin bur ni har. Snyggt med vit. Vår bur är röd, funderar nu på att måla om den till vitt..hahaha

Vi har gjort lite projekt, saker som ska vara till våra kaniner som jag återkommer med på bloggen inom kort. Kanske lite tips...

Lite komiskt...min dotter heter också Ida och sonen Anton (som er katt)

Ha det gott!
Kraaaam Veronica

LyckligaPraliner sa...

Vi har också haft kaniner och nu när jag ser er mjuka goa kanin blir man lite sugen på att skaffa en igen. Vilken söt kanin ni fått. Vilken tur att ni kunde ge den ett hem hos er :) Jag tror också att det är bra för barnen att ha djur kring sig. Både för att lära sig ansvar men också för att det känns ju så gott i hjärtat. När jag var liten hade jag olika djur och oftast flera "sorter" samtidigt. Just nu har vi 7 kycklingar som vi måste passa upp :) Var den sjunde kycklingen kommer från har vi lite svårt att förstå. Det fanns nämligen inget sjunde ägg... eller ja... det måste ju rimligtvis ha gjort det :))

Kram Ann-Louise

Solstrimmor sa...

Så roligt med en ny familjemedlem! Den är ju jättesöt! Såklart att Gosan kommer att trivas hos er på landet... ett rent paradis för en kanin!

Hoppas ni får många långa fina sommardagar att njuta av!

Solkramar från Eva-Mari

Hanna sa...

söt.
(Hej!
Jag har en liten fråga på min blogg, hoppas att du kan hjälpa mig med den.
Kram
Hanna)

millandante sa...

Så mysigt! Och så söt:) Minns den dagen dottern fick sin kanin och vi senare på kvällen skulle på restaurang. Dottern har aldrig ätit så fort, hon ville bara hem igen;) Ha en gosig augusti:)

Kram kram