fredag 27 juni 2014

Att fylla år


I går fyllde jag år, inget jämnt och jag jobbade hela dagen så det var en ganska vanlig dag:)  Däremot fick jag många fina grattis hälsningar både i brevlådan, på facebook, i telefonen och i verkliga livet. Jag känner stor tacksamhet för alla fina vänner jag har runtomkring mig. 


När jag var yngre hade jag höga krav på födelsedagen, med många paket och stort kalas:) Nu känner jag mig mer än nöjd med ett litet kalas med de närmaste vännerna. 
Min mamma fyllde 75 år dagen före mig, så i år har jag mest haft fokus på att ordna en riktigt mysig födelsedag till henne. Det känns väldigt bra att kunna göra det för henne och bara det, att hon fick leva vidare efter sin stora stroke för fem år blir ju som en present till mig:)


När jag tänker fylla år så går tankarna ganska snart till, vad fyller jag mina år med? De senaste åren har jag har sänkt kraven och jag jagar inte efter något nytt hela tiden. Det känns rätt för mig. Jag trivs hemma på landet och njuter av årstidsväxlingarna, att få vara tillsammans med familj och vänner och ha balans mellan aktiviteter och vila. Jag får livsglädje av sång och musik, vackra vyer och blommor och trädgård. Jag trivs med att gör det mysigt för mina nära och kära och umgås. Jag gillar att motionera och att vara ute. Jag försöker att göra saker nu och inte vänta, för man vet ju aldrig var framtiden bär med sig.
Om två veckor ska jag åka till Svärdsjö i Dalarna, där jag är uppväxt. Jag ska åka själv med mina föräldrar och det känns bra att kunna ta med mamma dit minst en gång till:) 


Ha det gott alla fina läsare!
Stor kram från Maria

15 kommentarer:

millandante sa...

Åh Maria... är det fem år sedan nu... minns det så tydligt och tänker på dig och din mamma emellanåt. Så fint du skriver, och så sant, du fick den bästa presenten, att fira din mammas 75-årsdag! Stor kram till er båda!
Milla

Fröken Kråknäs sa...

Grattis till dig som fyller åren med livsglädje! Du skriver så klokt och tänkvärt.

Kram Katarina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis Maria. Fint skrivet.
Stor kram
AnnaMaria

Lyckoslanten sa...

Grattis till dig härifrån stranden i Turkiet! Så vackert skrivet! 💕

Solstrimmor sa...

Grattis till åren, du blir bara mer klarsynt och klokare med tiden! Om fler uppskattade vardagen i livet så skulle de må bättre.

Må solen lysa över er i vackra Svärdsjö!

Kramar från Eva-Mari

Älskade pion sa...

Grattis!!! Du skriver så klokt...hoppas att ni får det mysigt du och mamma i Dalarna.Kram Ulrika

Helén i Vilrummet sa...

Stort grattis i efterskott!
Jag tror det där hör lite till åldern, att sakta ner och njuta av det man har och det som finns runt omkring en.
Kram Helén

Lissboden sa...

Hej Maria!
Grattis i efterskott och fina ord!
Visst är det härligt att bli ännu ett år äldre. Skämt åsido, det är härligt att få vara med ännu lite till och jag förstår att du är väldigt glad att din mamma klarat fem år efter sin stroke. Sedan min svägerska gick bort tar jag inget för givet längre och det gör att jag också försöker leva varje dag och tänka på nuet, vilket inte är lätt.
Så härligt att få komma till Dalarna i år igen. Det är ett så vackert landskap och jag som också har mina rötter där vill gärna dit minst en gång per år.
Tyvärr blir det alltid lite kyligare däruppe men vi kunde sitta ute en stund i alla fall på midsommarkvällen.
Må så gott!
Kram

a kitchen in the country sa...

Hej Maria!

Stora varma grattiskramar till dig kära vän!♥ Och som så ofta blir jag alldeles varm inombords när jag läser dina kloka ord och den mognad du besitter över vad som är viktigt i just ditt liv. Det som betyder mest. Och jag är så glad att du fick gåvan att ha kvar din mamma och att ni har en fin resa att se fram emot.

Ta hand om dig vännen och njut av sköna sommardagar!

Kram Charlie (dvs Lotta som efter välbehövlig bloggpaus har kastat sig ut i ett nytt spännande bloggäventyr)

mitt liv som jag sa...

Ett stort grattis till dig i efterskott! Och till din mamma också.
Härligt att läsa allt klokt du skriver, det är så sant så att man ska leva här och nu. Jag försöker tänka på det men det är inte alltid lätt. Just nu längtar jag enormt efter min semester och jag känner lite att jag glömmer bort att vi kan ju faktiskt hitta på roliga saker fast att jag jobbar :).

Jag hoppas att ni får det riktigt härligt i vackra Svärdsjö och att ni får en skön sommar!
Många kramar Jennifer

Livet på Vestergård sa...

Vilka underbara foton och tankar! Visst är det skönt att man kunnat släppa på alla krav och måsten man hade som yngre.
Hoppas att du får en riktigt fin resa tillsammans med dina föräldrar!

mammaxtre sa...

Du skriver både fint och tänkvärt. Jag tycker om att fylla år. Tycker om att få bli äldre. Kram

Maria - Snickaregården sa...

Grattis i efterskott. Du skriver så klokt och bra. Att få ha mamma kvar och fira hennes 75 årsdag är helt fantastiskt. Minns stroken för fem år sedan. Tänkt på er emellanåt. Hoppas att ni får en fin resa.
Kram Maria

Fröken Tindra sa...

Grattis i efterskott! Att fylla år numera är inte som när man var yngre. Här firas knappt alls. Men jag är nöjd ändå. =0)
Hoppas att ni får fina dagar, du och dina föräldrar!!
Ha en skön sommar!
Kram!

A House With A View sa...

Så fint du skriver och vilka fina foton! Stort grattis till dig och din mamma på era födelsedagar. Bra tänkt tycker jag att inte skjuta upp saker och ting, man vet inte vad livet bjuder på i framtiden så det gäller att göra ting man vill här och nu!

många kramar aka