lördag 25 oktober 2014

Att planera sin jul


Jag älskar ju julen och allt som hör den till. Jag har inte några höga krav och måsten om vad som ska göras, jag har valt ut godbitarna det jag och familjen gillar bäst. Det kan vara att gå på en julkonsert, baka saffransbröd, göra blomgrupper, göra godis, ha en liten julfest för Ida och hennes kompisar, göra julförberedelser hos min mamma på äldreboendet, ha granen inne ganska många dagar före julafton och köpa julklappar i god tid utan stress. Det är inget för mig att springa i köpcentrum veckan före jul, då vill jag sitta hemma vid min gran och dricka kaffe till julmusik:)


För att detta ska gå i lås krävs lite planering:) Jag är i full gång och tror att vi kommer få en skön julhelg och en skön december. För mig är julen lugn, ro, gemenskap med vänner, tända ljus, fika och inte minst sång och musik. Alla vackra julsånger som finns, både nya och gamla. Jag njuter till fullo:) I min kör har vi flera nya sånger vi ska sjunga på våra julkonserter och det är helt magiskt att få vara med om detta:)Jag vet att jag ska leva i nuet, det gör jag också, men jag varvar med lite planering för framtiden för att få ett bra nu även då:)
Må så gott alla fina läsare! 
Kramar från Maria

6 kommentarer:

Titti Malmberg sa...

Fina och tänkvärda tankar...
Varm kram,
Titti

LyckligaPraliner sa...

Visst lever du i nuet, lite planering och framförhållning är inte fel :) För mig är det lite knepigt det här med julen. Mest julkänslor har jag i november och december före julen :)) Har inte så många "måsten" egentligen men måste planera ändå för jag måste ju jobba också. Bakar inte mycket heller. Det viktigaste är saffransbullar med pärlsocker på och nån annan god långpannekaka. Jo, lussekatter till lucia. Pepparkakor köper vi. Julklapparna måste vi starta med snart. Vi brukar nästan alltid vara sent ute och det är jobbigt. Ändå är det inte till många vi ger. Igår fick jag julkänslor när jag putsade fönster hahaha knepigt nog :)) Men nu är de så fina och blanka och idag ska jag gå bakom huset och hämta några smågranar att ha inne. Det är inte riktigt jul utan som mer förevinterjulträdprydnad.

Ha det bra idag!

Kram Ann-Louise

Lyckoslanten sa...

Låter fantastiskt det där! I skolvärlden blir det rätt intensivt, men jag har hittat en fin balans på senare år. Man får sänka kraven, men njuta desto mer! ♥︎

mitt liv som jag sa...

Åh, jag älskar också julen. De senaste åren känner jag dock att det blivit lite för mycket stress så nu har jag tänkt börja i god tid med julbak och andra saker som jag känner att jag gärna vill göra med barnen. Tycker det låter väldigt klokt av dig att planera så att ni sedan bara kan njuta, det ska jag också göra i år :).
Ha det gott! Kram Jennifer

Villa Carl Larsson sa...

Det är många som planerar och längtar efter julen nu. Jag skulle kunna börja med en gång, men det får glatt vänta. I slutet på månaden kanske jag börjar lite och sen åker adventsstakarna upp till 1:a advent. That´s me :)

Hoppas du har det bra. Ingen bebis ännu, men det kommer säkert en bild när den kommit :)

Kram Josefin

Geta sa...

Låter precis som jag vill ha det men jag har inte kommit riktigt dit än, men vem vet igår kanske jag lyckas ;)
Kram