lördag 27 december 2014

En känslosam dag


I dag har vi varit hos min mans farmor och farfar. De bor i ett hus på landet, där de bott i hela sitt liv. Det är alltid harmoniskt och lugnt hemma hos dem, fullt med fåglar kring fågelbordet, barnen har alltid gillat att sitta i kökssoffan och spana in fågellivet. En häst och ryttare rider förbi, en traktor skottar lite snö och sedan är det alldeles tyst, de lever ett lugnt liv på landet:)  I dag lyste solen in genom fönstret och snön gnistrade utanför. Man kunde se att det är en kall dag i dag:)Nu har gammelfarfar blivit sjuk i cancer, det finns inte mycket att göra säger läkarna. Vi har varit där i dag, fikat vid köksbordet, pratat gamla minnen, samtalet om nuet och om livet. De tycker livet går alldeles för fort och pratar om vikten av att vara sams och att vara rädda om varandra. Livet är för kort för att bråka om småsaker. De känner tacksamhet för att de båda har haft ett långt och friskt liv, samtidigt som det nu känns vemodigt och ovisst.För oss har det varit en känslosam dag och en stund att stanna upp och reflektera över det viktiga i livet och en sorg och ovisshet, var det sista gången nu som vi sågs?
Det kändes inte så, men man vet aldrig med cancer, rätt som det är går det fort och kroppen orkar inte mer. I bland stannar det upp och låter oss få lite mer tid tillsammans.I vilket fall har vi fått en fin eftermiddag tillsammans med mycket kärlek, värme, fina samtal och gemenskap. 
Må så gott alla läsare och var rädda om varandra!
 Kramar från Maria

9 kommentarer:

Anna och livet sa...

Åh �� Kramar med styrka till er!

Tiger sa...

Åh, så vackra vinterbilder! Tråkigt när man påminns om livets skörhet. Men hoppas att det ni kommer att minnas framöver är alla glada tillfällen där i stugan på landet.

Julhälsningar till er
Elisabet

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Tänk en sådan fin dag och med mycket kärlek och tankar. Så lite man vet och det är väl tur. Att ta vara på stunderna är viktigt. Må så gott och kram från Maria

Borgmästaren sa...

Tråkigt besked. Vi hade också ett liknande besked men inte så dramatiskt. Julen kunde firas vid gott mod i alla fall. God fortsättning

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ledsamt, men bra att ni ändå fick en fin dag och minnas.
God fortsättning och kramar
AnnaMaria

Smultron på ett strå sa...

Fint men tungt att få ha sådana samtal, hoppas att ni hinner träffas mer och minnas! //kram maria

Grodmamman sa...

Tänkte på min mormor när jag läste detta. Hon är 94 år och tanken fanns där på julafton att detta kanske var sista julen hon var med oss.
Kram

Nilla Q sa...

Tråkigt och ledsamt:( Skönt ändå att ni fick en fin stund tillsammans.
Ta hand om dig!

Kram Pernilla

LyckligaPraliner sa...

Jag tyckte att det var oerhört sorgligt när min farmor dog. Hon var över nittio och inte oväntat förstås. Hon var ju både gammal och hade cancer. Men oj vad det var ledsamt. Ja, man ska vara rädd om varandra för livet kan ta oväntade vändningar. Så fint du skriver :)

Kram Ann-Louise