söndag 7 december 2014

Lycka är att ha balansTänk vad mycket roliga saker det finns att göra:) Jag tänker på saker hemma, som att baka julkakor med min mamma, pyssla med blommor och annat pynt, motionera och vara ute, städa och pynta inne.
Nu till jul finns det ju så mycket att åka på också, som julmarknader, julkonserter, fixa med julklappar och bjuda hem vänner. Vi övar extra till vår konsert också och det är ju också bara så roligt:)


I helgen har Ida haft 7 tjejkompisar här på julpyssel och pepparkaksbak, de hade en jättemysig kväll. Alla var klädda i tomteluvor så jag trivdes också med att ha många tomtenissar på besök:) Men visst är det en del förberedelser och när de åkt hem var det ganska mycket glitter och paljetter på golvet i vardagsrummet....:)


Jag älskar ju att göra saker, vila mig är det tråkigaste jag vet. Jag skulle aldrig välja att läsa en bok eller titta på tv. Datorn kan jag sitta vid en stund, som nu när jag bloggar:) Men det har ju en baksida också, att ta för lite tid för återhämtning. I veckan som gått har jag känt av lite stresspåslag och jag har sovit lite dåligt också. Så nu i helgen har jag försökt att återhämta mig, men det gäller att hitta en form som passar. Jag gillar att motionera och vara ute i naturen så det funkar och att leva här och nu och inte tänka så mycket framåt. Jag försöker också att sova lite mer. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler.
Lite snö skulle också göra gott, bilderna är från förra vintern. Ida hade julfest den här helgen förra året och den kvällen snöa det så mycket så att kompisarna knappt kunde komma hit.


Ha en fin vecka!
Kramar från Maria


5 kommentarer:

Lissboden sa...

Hej Maria!
Vilka härliga glöggbilder och julpyssel är så mysigt. Det gäller verkligen att lyssna på kroppen. Jag har själv känt av lätt utbrändhet den här hösten och min nacke har varit så spänt.
Visst ska vi motionera och tänka på vad vi stoppar i oss men det får inte gå till överdrift, vilket är lätt när man kommer in i det. Det kan ju faktiskt också bli stressande så att sätta sig vid TV:n eller med en bok då och då tror jag är kan vara bra. Vi kvinnor är bra på att vara duktiga hela tiden men någon måtta på det får det vara.
Ha det gott och sköt om dig!
Kram/Maria

Grodmamman sa...

Visst är det mysigt med julpyssel och förberedelser inför julen.
Även om man gillar att motionera och göra saker, måste man även vila. Ta hand om dig!
Kram

LyckligaPraliner sa...

Det är jätteviktigt att ta tid för återhämtning tror jag. Hörde på tv:n en hjärnexpert berätta hur illa det är för oss, för vår hjärna, att inte vila. Hur mycket vi förstör våra organ genom att bränna ut dom genom stress t.ex..

Jag vilar lite lagom tror jag :))

Kram Ann-Louise

Tiger sa...

Ja, visst är det roligt att öva och sjunga på julkonsert. Jag sjöng i kören på julkonserten här i byn i lördags. Härlig julstämning och fullsatt i kyrkan som rymmer 250 personer! Men även att gå på julkonsert och höra andra sjunga, vilket det blir längre fram...

Men att läsa en bok eller se på TV är inte så dum avkoppling det heller... ;-)

Adventshälsningar
Elisabet

A House With A View sa...

Fina stämningsfulla bilder! Så kul med julpyssel :) Vi brukar ha pyssel här hemma också men just nu hägrar en hemtenta som måste tas om hand först, pust! Superviktigt med tid för återhämtning, jag får ta det lugnt efter att tentan avklarats nästa vecka :)

kramiz aka