söndag 25 augusti 2013

Ny inspirationDet var länge sedan senaste inlägget, tiden har inte funnits nu när skolan börjat för barnen, vi började jobba och allt drog i gång igen:) Det känns skönt att komma i gång och få rutiner igen, men samtidigt blir jag tröttare och jag behöver lägga in mer tid för återhämtning och tänka på att leva i nuet. Det finns mycket jag vill hinna med på en vecka, barnen har en del fritidsaktiviteter, jag vill motionera, sjunga i kören, hälsa på min mamma på äldreboendet och jag vill få tid att vara hemma både till att fixa men även att bara vara.


Den här helgen har jag varit på fixa humör. Jag får inspiration vid årstidsväxlingar. Nu vill jag byta gardiner, köpa nya blommor både ute och inne och göra om lite inomhus. Det blir lite nystart när en ny årstid kommer. Nästa helg fyller vår son 12 år så då blir det kalas. Vi hoppas på att kunna vara ute i trädgården så nu har jag fixat med blommorna ute och även köpt lite nytt.Det blev några Lavendel, Bollkryss, och fetbladsväxter, det fanns inte så mycket att välja på, men det skulle komma in mer framöver. Det är ju skön luft ute nu så jag har haft två sköna trädgårdsdagar och känner att jag har ny energi inför kommande vecka.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria 

16 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vi håller tummarna för lika fint väder nästa helg, roligt och kunna ha kalaset ute. Och att ändra lite nu när det närmar sig höst är roligt.
Kramar
AnnaMaria

Lissboden sa...

Hej Maria!
Visst är det mycket nu och det är därför jag inte hinner med vare sig blogg eller Lissboden i den utsträckning jag skulle vilja men vi måste prioritera.
Du har i alla fall gjort fint hemma och det är en njutning.
Vi hjälper vår dotter som ska få barn med ett sommarhus och det är så kul.
Imorgon åker jag till Mallis med den andra dottern några dagar. Jag har fått ledigt eftersom jag ordnat med alla praktikplatserna då köket i skolan byggs om så det ska bli skönt. Sommaren har dock varit så fin så det har inte varit brist på sol minsann.
Fortsätt att lev i nuet och gör det du tycker om, det mår vi bäst av.
Ha det så gott!
Kramar från Maria

Ett hem på landet sa...

Ja det var Brahe hus vi var vid på vår utflykt.

Imorgon startar terminen för kören jag sjunger i. Så härligt!

Kram Anna

Grodmamman sa...

Jag har idag börjat göra lite fint i vår trädgård också. Har rensat i rabatten och tagit bort vissna blommor i blomkrukorna. Behöver köpa nytt till dem i veckan. Du har gjort jättefint i era krukor.
Tycker också att det är så härlig luft ute nu. Extra skönt när man vill motionera!:)
Skulle också vilja sjunga i kör.
Kram

Min plats i solen sa...

Så fint du har fixat Maria! Det är en skön känsla den där nystartskänslan. :)

Ja, det är mycket som man vill och som ska hinnas med på en vecka och ibland är det ju så att vissa saker får stryka på foten helt enkelt för att det varken finns tid eller ork. Och det är ok. Du vet att vi finns här när du har tid och lust att blogga. Alltid.♥

Kram Lotta

Hanna sa...

fint.

Solstrimmor sa...

Nog är det tur att vi har våra fyra årstider. Vi hinner aldrig tröttna, jo, kanske lite innan det blir advent och så innan våren anländer på riktigt! Och nog vill vi boa in oss när hösten står för dörren! Du har gjort så fin till sonens kalas och hoppas verkligen att ni kan sitta ute.

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Nilla Q sa...

Ibland är det svårt att hinna med allt man vill... Skönt att få njuta av en solig helg och hinna fixa i trädgården i alla fall:)

Kram Pernilla

Galenskap och lite allvar sa...

När jag läser ditt inlägg så inser jag att jag inte är ensam om att ha mycket runtomkring mig. Min blogg har oxå fått stryka på foten ett tag men nu hoppas jag att jag är ifatt igen. Vad fint du har gjort det med blommorna. Jag blev så inspirerad av dig så det blir nog till att bege sig till blomsterhandeln någon dag framöver.

Ha det gott fina du!
Kram Veronica

mitt liv som jag sa...

Men så fint du gjort! Jag skulle behöva fixa lite ute nu när sommarblommorna har vissnat.

oc hdet är ju så svårt att hinna med allt man vill. Men som du skriver så gäller det att försöka leva här och nu, men det är inte alltid lätt, jag stressar väldigt lätt upp mig över allt som jag inte hinner med.

Jag håller tummarna för att det fina vädret håller i sig! Ha det toppen! Kram jennifer

Älskade pion sa...

Vad fint du har gjort det.Härligt med lite ny energi.Ha en bra vecka.Kram Ulrika

Dagar av lycka sa...

ja, visst är det mycket man vill fylla sina dagar med. Insåg att det faktiskt är en ganska bra idé att göra en prioriteringslista över det. jag vill ofta göra allt på en gång och så blir jag stressad när jag inte hinner med allt...

Kram på dig! /Anna

Solglitter sa...

Lika som du känner jag ...visst är det mysigt att fixa med hemmet och inredning nu när man börjar vistas mera inomhus:
Du har verkligen lyckats ...jättefint fixat med blommorna Maria och lycka till med 12-årskalaset! :)

Kram Lollo

Edith och jag sa...

Så härligt med fixarlust! Och det där med jag vill jag vill jag vill känner jag väldigt väl igen ;)
Kram Maria

HEMLÄNGTAN sa...

Ja, det är en stor omställning att komma in i vardagslivet igen efter sommaren. Det tar ett tag att komma in i det.
Klokt att prioritera så att man åtminstone hinner med det som känns viktigast.

Ha en riktigt fin helg!

/Jenny

Min plats i solen sa...

Kram på dig vännen.♥ Hoppas att allt är bra och att du njuter av sköna sensommardagar?

Kram Lotta