söndag 25 augusti 2013

Ny inspiration



Det var länge sedan senaste inlägget, tiden har inte funnits nu när skolan börjat för barnen, vi började jobba och allt drog i gång igen:) Det känns skönt att komma i gång och få rutiner igen, men samtidigt blir jag tröttare och jag behöver lägga in mer tid för återhämtning och tänka på att leva i nuet. Det finns mycket jag vill hinna med på en vecka, barnen har en del fritidsaktiviteter, jag vill motionera, sjunga i kören, hälsa på min mamma på äldreboendet och jag vill få tid att vara hemma både till att fixa men även att bara vara.


Den här helgen har jag varit på fixa humör. Jag får inspiration vid årstidsväxlingar. Nu vill jag byta gardiner, köpa nya blommor både ute och inne och göra om lite inomhus. Det blir lite nystart när en ny årstid kommer. Nästa helg fyller vår son 12 år så då blir det kalas. Vi hoppas på att kunna vara ute i trädgården så nu har jag fixat med blommorna ute och även köpt lite nytt.



Det blev några Lavendel, Bollkryss, och fetbladsväxter, det fanns inte så mycket att välja på, men det skulle komma in mer framöver. Det är ju skön luft ute nu så jag har haft två sköna trädgårdsdagar och känner att jag har ny energi inför kommande vecka.
Må så gott alla fina läsare!
Kramar från Maria 

söndag 11 augusti 2013

När lugnet lägger sig



Nu börjar höst lugnet lägga sig här hemma. På sommaren vill vi hinna med mycket, resa runt, fixa hemma, träffa vänner vi inte träffar i vardagen, göra utflykter och njuta av allt härligt som finns att göra på sommaren. Det är en mysig tid, men även lite intensiv.



Nu börjar en annan tid. När tröskan börjar köra utanför huset, äpplena blir mogna, kvällarna lite fuktigare men dagarna fortfarande är varma. Det är då lugnet börja lägga sig hos oss. Barnen börjar  snart skolan igen och kommer in i sina rutiner, vi sitter inne mer, tänder ljus och dricker te. Jag trivs med vårt liv på landet, att få vara nära naturen och leva med årstidsväxlingarna. Det är livskvalité för mig:) 
Önskar er alla en fin vecka!
Kramar från Maria 

lördag 3 augusti 2013

Att njuta av att vara hemma


Tänk vad man uppskattar att vara hemma, när man varit borta:) Vi har varit bortresta ganska mycket den här sommaren och det är ju väldigt roligt att få upptäcka nya platser, komma tillbaka till gamla smultronställen och få vara nära havet och nära sommaren:)


Nu känner jag dock att jag vill vara hemma, ta dagen som den kommer och få fixa lite här hemma. Jag gillar ju att vara i min trädgård, plocka bär, pyssla med blommorna, kanske måla lite och ta ett dopp i vår pool. Det är här hemma jag har min grundtrygghet, där jag laddar mina batterier, reflekterar över min vardag, sätter upp nya mål och känner tacksamhet för allt jag har.


Önskar er alla en fin helg och att ni njuter av denna fantastiska sommar:)
Kramar från Maria 


torsdag 1 augusti 2013

En fin present



När jag fyllde år fick jag en fin present av min bästa vän Lotta. Jag fick välja en övernattning till valfritt ställe nu i sommar. Jag ville ju inte att hon skulle bli helt ruinerad så jag sökte efter Bed and Breakfast i Halland, för jag har inte varit på västkusten på några år.


Vi hamnade i Slöinge utanför Falkenberg på Äppelgårdens cafè och musteri. Det var ett mysigt cafè som sålde gott fika med hembakat bröd. Det fanns en stor äppelträdgård, där man kunde sitta och fika i. Vårt boende låg på vinden över cafèt, där fanns ett sovloft, dusch och toalett. Det var ett äldre par som ägde stället och de var så gulliga och hade gjort en så fin och god frukost åt oss på morgonen.




På kvällen åkte vi in till Halmstad och åt en god middag och sedan var vi vid  havet i Tylösand. Där var det väldigt fint och det är en strand jag gärna besöker fler gånger:)
.


Tack snälla Lotta för min fina present, jag är mycket nöjd med våra två dagar på västkusten, fler bilder finns på hennes blogg Fyra Årstider.
Ha det så bra alla läsare nu ska jag vara hemma och njuta av mina sista semesterdagar:)
Kramar från Maria