onsdag 5 februari 2014

Den bästa dagen


Jag har gått ner lite i arbetstid och slutar kl 13 varje onsdag, det är bland det lyxigaste jag har fått på länge. Det är så skönt att få komma hem tidigt mitt i veckan. Det jag gillar allra bäst är att jag är hemma när barnen kommer från skolan. Det är härligt att få den tiden en gång i veckan, där barnen kommer hem från skolbussen och jag väntar hemma med tända ljus och fika. Det ger guldkant i mitt liv och förhoppningsvis så uppskattar barnen det också:)


Det känns värdefullt att få den där stunden vid köksbordet och småprata lite och bara vara en stund, när barnen kommer hem från skolan. Så är jag uppväxt, fast jag hade någon hemma varje dag, antingen var bara mamma hemma och i bland både mamma och pappa, för pappa jobbade mycket  förmiddagar och kvällar. Om ingen mot förmodan skulle vara hemma så gick jag in till våra grannar, de var bönder så de var alltid hemma:) Jag tyckte som barn att den där stunden med en vuxen var jättemysig och önskar egentligen att även våra barn skulle få den lite oftare.


Vi lever i en annan tid nu, men det känns fortfarande viktigt att komma i håg att ge sina barn tid för samtal, gemenskap och uppmärksamhet från en vuxen.
Ha det gott alla fina läsare!
Kramar från Maria

10 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Ja det är väldigt viktigt att ge dem tid. Allt för många barn får ingen tid alls. Det är ju mer än viktigt att de känner och vet att någon lyssnar likväl som det är viktigt att de lär sig att man inte kan det just då alla gånger.

Jag jobbar 75% sedan i höst. Mer orkar jag inte känner jag. Och ofta är jag hemma då barnen kommer med bussen. Mysigt :)

ÅÅhhhh vad jag gillar koppen och fatet!!

Kram Ann-Louise

millandante sa...

Så klok tanke och handling vännen!! Vad skönt att du kunde ta ett beslut och att det känns så bra! <3
Kram Milla

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !

Håller med dig !!!
Jag har också gått ner i arbetstid och det känns så skönt.
Bara om ett par år så är ju alla stora.
Lite vaedags lyx skadar inte.

Ha en fin dag och en trevlig helg !

Kram

Lyckoslanten sa...

Fint! Jag har också alltid haft någon som har svarat mig när jag kom hem från skolan som barn, så har även mina barn eftersom min man har kontorsbyggnad i anslutning till vårt hem. Men att gå ned i arbetstid är toppen! Det har även jag och fick någon extra tidig eftermiddag. Grattis till oss! ♥

Maria-Snickaregården sa...

Så bra att du kunde gå ner i arbetstid. Personligen tror jag att tid är en av de viktigaste sakerna vi ger våra barn. Tid och kärlek.
Vardagslyx det :)
Kram Maria

Hanna sa...

Visst är det underbart att kunna ge det till sina barn. Så fin kopp du har.
Ha en fin söndag
Hanna

STENLYCKA sa...

Söndagskramar till dig!
Hoppas framöver kunna skriva lite oftare till dig men den här början på året har varit extremt körig.
Allt gott till dig!
Raina

mitt liv som jag sa...

Så skönt att kunna sluta lite tidigare. Jag är så nöjd över mina lediga fredagar med lillgossen och så kan vi hämta lilltösne tidigt i skolan, det känns riktigt bra.
Hoppas att ni har haft en härlig helg och att ni får en fin vecka! Kram Jennifer

Scottish Moments sa...

Vilken trevlig blogg. Hittade hit via Lottas Instagram och sen till din Instagram och sen hit:)

Älskade pion sa...

Du är en klok kvinna du.;)Vad skönt för dina barn att få ha mamma som möter upp när dom kommer hem från skolan,så hade jag också när jag var liten och det kändes väldigt tryggt och mysigt,vad jag kommer ihåg.Kram på dig! Ulrika