söndag 30 november 2014

En fin advent


Den här helgen har gått i julens tecken. I går var jag varit i blomsteraffären och handlade blommor och två jättesöta minigranar. Det blev mysigt här hemma och det är fint och stämningsfullt med mycket blommor och grönt till jul tycker jag.


Jag har även försökt kurera mig lite också:) Jag är förkyld och har nackspärr så det jag gör i dag går i ett sakta tempo:)
Jag hoppas jag är bättre i morgon och att jag kan sjunga på tisdag, snart har vi vår julkonsert i kören och då vill jag ju inte ha en förkylning i halsen:) 


Jag har även hunnit att dricka adventskaffe hos min mamma på äldreboendet. Personalen hade pyntat så mysigt och gjort så trevligt för oss. Jag är glad att mamma kan bo hemma varannan helg, men även väldigt glad över att hon trivs så bra på sitt boende och att personalen är så gulliga och verkligen försöker göra det mysigt och hemtrevligt:) 
Hoppas ni också haft en fin första advent!
Kramar från Maria

söndag 23 november 2014

Julstök och snölängtan


Den här helgen har det varit ganska mycket julstök i vår familj. I fredagskväll ville Isak baka lussekatter, klart han fick det:) Han gillar att baka och laga mat så han fixade bakningen helt själv:) De blev jättegoda och vi fick en liten kvällsfika:)

 

Lördagsmorgonen bjöd på sol, kändes som det var evigheter sedan sist:) Vi har morgonsol i köket så det var riktigt härligt att komma upp och äta frukost:) Jag sprang även ut i pyjamasen och fotade lite, tur vi bor på landet:)


Resten av dagen tillbringade vi på julmarknad. Ida var ansvarig för ponnyridningen så lyckan var total för henne och jag servade med mat och fika:) 


Vi har även hunnit med lite shopping i helgen. Ida behövde fodrade ridkängor och jag hittade en ny jacka och ett par superfina vita Icebug:) Så nu vinter är jag redo, du kan komma när du vill:)
Nu ska jag adventspiffa lite och åka och handla med min man:)
Må så gott fina läsare!
Kramar från Maria 

söndag 16 november 2014

Att ha en positiv förebild


I fredags kväll var jag hos min mamma på äldreboendet en liten stund. Hon hade redan gått och lagt sig  när jag kom, så jag satt på sängkanten och pratade med henne.


Som ni all redan vet så drabbades hon av en stor stroke för fem år sedan och är sedan dess, helt förlamad i höger arm, rullstolsburen, har svårt att prata ( få fram vissa ord ) och svårt att svälja viss sorts mat. De första åren var hon ännu mer sjuk, hon kunde inte äta någon mat utan fick sondmat, hon hade ingen balans så hon kunde inte sitta i en vanlig bil eller gå med stöd och hon var väldigt trött. Nu har hon tränat upp vissa förmågor så pappa och hon åker ofta ut med bilen och äter på restaurang, hälsar på vänner och går på konserter eller museer.


Min mamma har en enorm kämpaglöd, envishet och en stor portion positivt tänkande och humor. Under alla dessa år har jag aldrig hört henne klaga eller gnälla. Hon skrattar när det blir tokigt,
 tror alltid att allt kommer bli bättre, hon är tacksam för livets små glädjeämnen och tacksam för alla små framsteg. 



I bland när jag är lite trött brukar jag tänka på henne och jag ser hennes glada ansikte framför mig. Hon är en förebild för mig, att se glädje i det lilla i vardagen och tro/hoppas att allt blir bättre. Att se henne med alla sina handikapp ändå utstråla livsglädje och tacksamhet för livet. Det kan nog ge värme i vilket hjärta som helst, i alla fall i mitt :)
På fredag eftermiddag ska vi baka julkakor, det älskar hon och hon älskar att ha roliga saker att se fram emot. Det bidrar jag gärna med:)
Ha en fin vecka alla läsare! 
Kramar från Maria

söndag 9 november 2014

Lite julstök och lite pynt




Den här helgen har gått lite i julstökets tecken, men jag började min helg i fredags eftermiddag med en härlig promenad med min bästa vän Lotta. Vi gick i våra barndomstrakter och fast det var dimmigt och grått så kändes det så fridfullt och vackert. Det var så fuktigt så det droppade runt omkring oss, men det låg lite snö kvar så jag fick bästa julinspirationen:)



I går var jag ute en del och fixade lite vid fågelborden. Jag har köpt små fågelhus på Ikea, som egentligen är julgranspynt men jag tycker de passar bättre att hänga ute vid fågelmataren. Jag var även en sväng på stan. Vi har en ganska nyöppnad affär som har väldigt mycket belysning och helst nu  till jul. (Prylgrossen). Jag hittade en liten kyrka i tre delar med värmeljus till. Jag blev stört förälskad och ville absolut köpa den, när den var slutsåld....! Hjälp jag måste ju bara ha den, till sist lyckades jag tjata till mig att få köpa den i skylten:) 



I dag ville jag få lite mer julkänsla så Ida och jag gick ut i hagen och plockade enris och sedan bakade vi saffransmuffins. Det är så enkelt att hon kan baka dem själv, bara vanlig sockerkakssmet och 1 paket saffran i.



I morgon kväll har min bästa vän bjudit mig på en MÅ- BRA kväll. Det är mingel med lite olika föreläsningar om klädstilar, motion och självkänsla. Det ska verkligen bli kul, hon har fixat VIP biljetter så jag förväntar mig en lyxig kväll:)





Må så bra i veckan alla läsare!
Kramar från Maria

söndag 2 november 2014

Vårt höstlov


Nu när barnen haft höstlov har jag också passat på att vara ledig några dagar. Jag har varit i Ullared och handlat julklappar och hittade faktiskt en hel del och massor av fint julpynt:) Jag var beredd på köer och trängsel, men det var faktiskt helt ok och jag kunde handla allt jag ville i lugn och ro. Till Ullared var inte barnen med så dagen därpå var det deras tur att få åka på shopping. Ida och hennes kompis ville till en leksaksaffär i stan så jag släppte av dem där och gick vidare till Stadium, jisses så mycket snyggt det fanns där.... Jag hade kunnat handla många jackor och mössor, men nöjde mig med en mössa till oss var:)



I fredags var det dags för ridtävling med halloweentema. Ida var väldigt laddad och gjorde typ hundra flätor på hästen och ryktade honom så han blänkte, själv nöjde hon sig med vitmålat ansikte och svart runt ögonen:) Hon var jätteduktig och han hoppade så fint, men han vägrade på nästsista hindret så det tyckte hon var tråkigt, men eftersom det var träningstävling fick alla köpa rosett ändå, vilken tur:)



Nu i helgen har vi gratulerat vår granne som fyller 50 år, Hon hade laddat upp med Tapas buffé, jisses vad gott det var:) 



Nu ska jag åka till kyrkan och sjunga med min kör, jag har faktiskt inte varit på kyrkogården så det känns bra att få tända ett ljus och få en stund till eftertanke till alla som inte finns hos oss längre. (Bilden är på min favoritkyrka dock inte där vi ska sjunga i kväll).



Ha en fin vecka!
Kramar från Maria